Kontakt os på info@modelflyvning.dk

FAI projekt ROOKIE

 

 

Modelflyvning Danmark vil støtte op om FAI´s Rookie koncept.

Rigtig mange mennesker får interessen for flyvning allerede i en meget ung alder. Børn er nysgerrige og lærerige og ting der kan flyve har haft menneskets interesse i gennem århundreder. Det er også fascinerende at se ting flyve, især dem man selv har bygget. 

Modelflyvning Danmark (MDK) indgår i FAI Rookie projekt for at introduceret unge fra 8 år og op, til luftsporten og modelflyvningens glæder.

Det er planen at arrangere undervisning for natur & teknikfaglærer i folkeskolen og  MDK indkøbe ”Rookie” fly som kan komme helt ud i skoleklasserne og være genstand i undervisningen om modelflyvning, som i virkeligheden handler om Natur og teknik i kombination.

 

Rookie er et lille el-drevet fritflyvende modelfly bygget i skumplader med en kulfiber stang mellem front og hale.
Fra en lille ladeboks, som indeholder 3 stk. AA-batterier, oplades den lille kondensator i modellen. Så snart ladestikket tages ud at modellen starter den lille elmotor som skaber tilstrækkelig trækkraft til at lade modellen flyve op i op til 30 meters højde.
Da motoren kun kører i ca. 15 skunder vil modellen helt af sig selv svæve ned igen, når motorkraften mindskes som kondensatoren aflades af motoren.

Rookie er en overraskende velflyvende model, som har et flot glid igennem luft og ved at justere lidt på trimklapper på halen, kan du få den til at kredse rundt eller flyve lige. Ja, den er faktisk også set lave loop! 

 

Rookie model i orange (ikke MDK) farver