Kontakt os på info@modelflyvning.dk

DM på Skjern enge d. 15.-16. september 2012

I hele ugen op til stævnet var vejrudsigten efterårsagtig, det vil sige: masser af vand og vind i sigte!

Da det kom til stykket var det ikke så slemt. Der var godt nok vind op til tæt på aflysningsgrænsen på 8 m/s, men regnen udeblev frem til ved frokosttid søndag, og da var vi faktisk færdige. Vi beslutte nemlig at udnytte de lidt roligere vindforhold der var lige inden solnedgang lørdag og tidligt søndag morgen, således at vi fik afviklet i alt 7 starter. Alle 3 starter lørdag og den sidste start søndag blev afviklet med kun 2 minutters max, med alligevel var der ingen der fløj fuld tid i nogen af klasserne.

Om det var vejrudsigten eller almindeligt sløvsind der var årsagen vides ikke, men deltagerantallet til stævnet var skuffende lavt. Os fremmødte havde til gengæld et glimrende stævne afviklet i en passende blanding af hård styring fra konkurrencelederen og dialog med deltagerne om max-tider, periodelængder og startsteder. Som så ofte tidligere overnattede vi på Amagerskolen, hvor Erik Knudsen fortsat er i stand til at hjælpe os indenfor.

I Wakefield var der 3 deltagere, et antal som jo netop vil kunne fylde et landshold til kommende mesterskaber ........! Der blev vist glimrende flyvning af alle tre deltagere, og da stævnet var slut, havde Jens B. Kristensen skrabet flest sekunder sammen. Thomas Røjgaard som gennemførte sit første DM i denne klasse viste gode takter, så med yderligere rutine vil han kunne bide de gamle drenge i haserne. Thomas flyver med udstyr som Jørgen Korsgaard velvilligt har stillet til rådighed, og det er dejligt at se, at godt og brugbart udstyr bliver benyttet, i stedet for at blive spist af termitter i en fugtig kælder.

I F1C var der kun en deltager der fik noteret tid. (bemærk entalsformen!) Det var Hugo Ernst der lavede en enkelt max, og hermed kan kalde sig Danmarksmester 2012. Under præmieoverrækkelsen fortalte Hugo, at det er hans DM titel nummer 100. Det er der vist ikke mange i kongeriget der kan slå. Mange af titlerne er hentet med de små svævemodeller, og resten er hentet indenfor bueskydning og vægtløftning. Tom Oxager havde også sin lille kompakte enkelt v-forms gasser i luften, men han fik ikke noteret nogen officiel tid. Henning Nyhegn nøjedes med at arbejde med sine motorer, og sparede modellerne til lunere tider på andre kontinenter.

I Chuck og katapultchuck var der helt suveræne vindere i Kjeld Kristiansen og Peter Buchwald. Det mest imponerende var nærmest at de kunne genfinde de små modeller, for de kom godt nok langt væk i blæsevejret.

I F1A var det glædeligt at se et nyt ansigt, idet Torben Hastrup gennemførte sit første DM. På grund af det umilde vejr var lysten til trimflyvninger stærkt begrænset hos alle deltagere. Det betød eksempelvis, at jeg selv lavede et helt tåbeligt drop i allerførste runde. Jeg havde besluttet an snævre kurvet på min model lidt og havde også trykket den en lille smule, da den senest havde fløjet i blikstille og termikfrit vejr. Konsekvensen af ikke at have gennemført en trimstart med indstillingerne var et stile og roligt spiraldyk, hvor modellen i glimrende luft og fra glimrende højde fløj under 100 sekunder. Det udnyttede Peter Rasmussen til at lægge sig i spidsen med en stribe max-flyvninger som fortsatte lige til 6 periode, hvor Peter fik ramt en turbulent nedvind i stedet for den ønskede termikboble. Hermed fik jeg mulighed for at snige mig forbi ham, og genvinde titlen med ganske få sekunder. Karsten kæmpede hele stævnet med flyvemønsteret på sin model, og han har efterfølgende justeret lidt på vingevridningerne, så modellen fremover bør opføre sig mere samarbejdsvilligt i blæsevejr.

Resultaterne:
F1A:  Steffen Hjorth Jensen        935  sekunder
         Peter Rasmussen                 931  -
         Karsten Kongstad               798  -
         Torben Hastrup                   271  -
 
F1B:  Jens B. Christensen         1013  sekunder
         Bjarne Jørgensen                966  -
         Thomas Røjgaard               880  -
 
F1C: Hugo Ernst                         180 sekunder
 
Chuck: Kjeld Kristiansen            246 sekunder
 
Catapultchuck:
          Peter Buchwald                 198 sekunder.
 

                                                                                                               Referent Steffen H. Jensen