Kontakt os på info@modelflyvning.dk

Det er sjovt at flyve F2F

Det er sjovt at flyve F2F

F2F holdkapflyvning

Efterhånden som niveauet i FAI F2C Team race er blevet højere og højere, var der et behov for en introduktionsklasse i FAI regi, hvor mindre kostbare motorer og modeller kunne bruges. Et regelsæt baseret på team race, med samme distancer, motorstørrelse og flyveregler blev udarbejdet.

Fladkrops model, større tank og minimum 2 pitstop for et heat på 100 omgange og 5 i en finale, der går over 200 omg. flyvehastigheder omkring 160-200 km/t.

Ligesom i TR flyver man med 3 hold sammen i hvert heat og finale.  Det blev hurtigt en populær klasse og flyvehastighederne gik hurtigt op til et niveau, hvor begynder piloter ikke længere kan følge med. Til gengæld er priserne på motorer og modeller langt lavere end i F2C.

FAI besluttede derfor at ændre reglerne, så det ikke længere var de hurtigste heat tider, der bestemte hvem der skulle i finalen. Men derimod placeringerne i de enkelte heat, der afgjorde sagen. Det kan godt fungere i en konkurrence med 20-30 deltagere. Men her i Danmark med max 6-7 deltagere, har vi valgt at fortsætte med at de 3 bedste heat tider går til finalen.

Modellerne i dag, er stort set alle opbygget som en F2C teamracer med flyvende vinger, fladkrop og fast understel. De er ikke egnede til at flyve på græs.

Modellerne kan købes færdiglavet fra udlandet, de fleste dele identiske med F2C team racerne, bortset fra mekanikken omkring tanke og krops opbygning.

Byggetegning

Reglerne kan findes her.

3D printet tank klar til indbygning

3D printet tank klar til indbygning