Kontakt os på info@modelflyvning.dk

DM på Kongenshus hede 2011

For første gang blev det i år forsøgt at afholde DM og Jyllandsslag i samme weekend. Eftersom næste sommers EM skal afholdes i Toscana i august, så var det forventet, at mange ville stille op til disse stævner for at gøre sig fordelagtigt bemærket i udtagelseskomiteens øjne, og der var faktisk også en del, der havde meddelt, at de agtede at komme.

En rædselsfuld vejrudsigt med rigelige mængder af såvel vand som vind, fik imidlertid langt de fleste til at blive hjemme under dynerne. Det kan man ikke bebrejde dem, men da lørdag morgen oprandt, viste det sig, at der faktisk godt kunne flyves. Der var godt nok finregn en gang imellem og 5-6 sekundmeter vind, men da pladsen er stor og ikke specielt turbulent, så kunne det godt lade sig gøre, og de 4 hardcore F1A freaks der vovede at pakke modellerne ud, aftalte at gennemføre en helt almindelig standardkonkurrence med 5 starter med 3 minutters max.

Allerede i første periode blev risikoen for et flyoff elimineret, da jeg som den eneste fløj 3 minutter. Leif, Peter og Karsten havde hver især lidt at kæmpe med. Karsten som ugen inden DM havde 5 veltrimmede modeller havde udskiftet siderorslinen på de to bedste modeller med et helt nyt og fantastisk produkt. Det viste sig desværre at de nye liner var påvirkelige af temperatur og luftfugtighed, så Karsten havde dagen igennem store problemer mad at få modellerne tilbage i det gamle trim. Til gengæld var han utroligt god til at lande tæt på grusvejen, så han var den der tilbragte mindst tid på at traske rundt i den våde tunge lyng! Leif lavede dagen igennem nydelige og kontrollerede starter, men termik var der sjældent, så det blev til adskillige store drops. Peter Rasmussen havde lidt problemer med at få sin nyeste model til at cirkle på linen i blæsevejret, og han kom derfor til at trække modellen i jorden i 3. start, hvorved den brækkede bagkroppen. I stedet for at tage en omstart med reservemodellen indkasserede Peter et nul i denne runde, mens han overvejede om reservemodellen kunne tåle vand! Han besluttede heldigvis at hive den op af kassen, og med et par fine starter i de sidste runder overhalede han Karsten indenom. Selv fortsatte jeg faktisk med at flyve ganske nydeligt - bemærk hvilke fordele der er ved at være referent J - og  bortset fra en runde, hvor linen sprang lige i buntøjeblikket med det resultat, at modellen ikke fik lagt sig helt korrekt, gik det fint.

I slutningen af 5 periode holdt det op med at småregne og det slog i stedet over i styrtregn. I den situation valgte Peter bruge en times tid på at lede efter sin model en kilometers penge fra hvor den reelt var landet. Jeg tror at det overbeviste ham om, at man kan have meget glæde at kompaspejlinger og den slags nymodensheder.

Det skal også bemærkes, at Hugo efter en lang opvarmningsfase fik noteret nogle få sekunder i F1C. 

Allerede lørdag aften besluttede de fremmødte, at de ikke ville flyve Jyllandsslaget, så det blev ikke afviklet i denne omgang.

 

                                                                                                                    Steffen Jensen