Skala

Kopier af rigtige fly

At flyve skala, vil sige at man benytter sig af modeller, som ser ud og flyver på 1:1 flyet. Og det er det, som skalafolket forsøger at efterstræbe.

Der er hele 3 klasser at vælge imellem, F4C, F4H og klubskala. I alle 3 klasser afholdes der DM, og som regel skiftevis på Sjælland, Fyn og Jylland. Udover DM afholdes der også en række cupper. Konkurrence‐flyvning giver dig en række manøvrer som øger din koncentration, så du helt præcist kan placere din model som beskrevet i manøvrer kataloget. Samtidig får du en masse tips og tricks af piloterne, både omkring flyvning og byggemetoder.

Velkommen til skalagruppen

Styringsgruppen for skalaflyvning har til formål at fremme bygning og flyvning med RC skalafly på konkurrenceplan i Danmark.
I samarbejde med forskellige danske klubber afholdes der hvert år stævner med hjælp fra skalagruppen.

Følg med på vores hjemmeside her og på MDK Forum under indbydelser.

Det at man skal skærpe sine manøvrer og holde sig til et program for flyvningen, sætter en ekstra dimension på spændningsniveauet og det er det som gør at man kan forbedre sig fra gang til gang.

Vi opfordrer meget interesserede til at komme med ud til vores arrangementer og prøve det selv.
Det er ikke svært og man kan starte med ganske få midler i klubskala klassen, med en ganske almindelig ARF model bare der er en pilot i modellen.