Kontakt os på info@modelflyvning.dk

INDOOR DM 2009 med 22 deltagere i 13 klasser …

Traditionen tro blev DM for fritflyvende indendørsmodeller arrangeret af Vejle Fritflyvningsklub - VFK, og ligesom tidligere blev konkurrencen afholdt i Hal 1 i Vejle Idrætscenter, med en influenza syg Kristian H. Andersen som konkurrenceleder.

Og ligesom sidste år var vi også i år begunstiget af forment udenlandsk deltagelse, idet der igen var talstærkt besøg fra Malmø, men som noget nyt fik vi denne gang også en deltager fra Israel med til stævnet. Dagen før stævnet indløb en noget sen tilmelding fra Tyskland, som p.g.a. stress dog alligevel ikke blev til noget - Joh, man kan vist roligt sige at det efterhånden er ved at være en større konkurrence, men hvorvidt man efterhånden kan kalde det for et stævne er måske lidt mere usikkert.

Belært af mine erfaringer fra sidste år, hvor tiden var lige ved at løbe fra os alle sammen, havde jeg optimistisk bedt Vejle Kommune om 2 Haller i år, hvilket de beredvilligt stillede os til rådighed. Dejligt, og tusind tak for det. Hal 2 blev dog primært brugt til testflyvning og lidt leg med div. lette udgaver af radiostyret flyve- og køremaskiner, men der blev dog også fløjet 2-3 klasser her, så pladsen blev skam brugt.

Middelfart Sparekasse havde sponseret en ordentlig stak præmier og undertegnede havde lige fundet 20 superflotte pokaler - så der var dækket op til et rigtigt mesterskab.

Efter at jeg, sammen med min flittige assistent Jacob, havde opstillet borde og stole, fundet teleskop liften frem fra kælderen, afhentet Reuven på Vejle Banegård, var vi klar til at hilse på alle deltagerne og afholde briefing.

Også denne gang kunne vi hilse på helt nye folk, som skulle deltage i en friflyvningskonkurrence for første gang, idet Ruben, Amanda og Tobias Sonne havde bygget en ordentlig stak af disse prægtige flyvemaskiner og nu stod der spændte og forventningsfulde med hensyn til hvad der videre skulle ske. Det skulle senere vise sig at netop disse 3 fik masser af gode flyvninger og fantastiske resultater med sig hjem til det midtjyske.

Sidste år blev stævnet fløjet som en åben konkurrence, således at der var en åben vinder og en DM vinder. I år fandt vi ud at flere af de svenske deltagere var medlem af de danske veteraner, og jeg loddede derfor stemningen og besluttede at stævnet skulle afvikles som et åben DM, altså med kun en vinder i hver klasse uanset hvor man nu måtte komme fra. Det er muligt at jeg vil få kritik af dette senere, men mon dog?

I første periode blev der fløjet Chuck og Peanut. Chuck blev vundet af Jens Peter Larsen, efter en hård dyst med Ruben Sonne som stod med en helt ny chuck´er og manglede blot 8 sekunder i at nå Jens Peter.

I Peanut blev Simon Jonassen en sikker vinder af DM med nogle meget konstante flyvninger på omkring 38 sekunder med den ene af sine modeller, men han blev nr. 2 med den model nr. 2 eller også var det omvendt. Anders Sellmann tog sig på sammen måde af 3. og 4. pladsen, idet han også fløj med 2 modeller.

Næste periode var til flyvning med P15 - en meget nem model både at lave og flyve, konstrueret oprindeligt af Erik Knudsen. P15 var suverænt den største klasse med 14 deltagere hvoraf de 7 var juniorer. I junior klassen var resultatet i år præcist som sidste år med Laurits H. Andersen på første pladsen, tæt fulgt af storebror Poul H. Andersen med et pænt forspring til 3. pladsen som Jacob Vestergaard tog sig af. I senior rækken var Thomas Johansson fra Sverige i en klasse for sig selv. Med en flyvning på 1 minut og 53 sekunder kom han ind på en meget sikker 1. plads, med præcist 50 sekunder til nummer 2, Anders Sellmann. Bedste dansker blev Ruben Sonne som nr. 4 med sammenlagt 146 sekunder, kun 3 sekunder fra en bronzemedalje - kanon flot.

Jørgen Olsen vandt i år P40 klassen med 100 sek.

I A6 klassen stillede Hans Dahl Christensen op med en utrolig flot bygget model, og efter lidt trimning dryssede han 5 super tiden ud af ærmet, og sluttede med en flyvning på 279 sek., og fik således sammenlagt 531 sek. og en førsteplads. Kalle Westerblad og Anders Sellmann måtte tage til takke med 2 og 3. pladsen. Man må sige at Hans virkelig at luret svenskerne af sidste år - godt gået. Så mon ikke at Hans næste år kommer med en EZB model og gentager kunststykket…?

EZB klassen blev en opvisning fra Jonas Romblad, der med en helt ny fantastisk flot model, satte alle konkurrenter til vægs. Jonas's to bedste flyvninger gav et samlet resultat på 1257 sekunder - hele 6 sekunder bedre en sidste års score og 500 sekunder fra nærmeste konkurrent. Respekt!

Også her var familien Sonne i gang, idet Ruben havde fundet et byggesæt på en US hjemmeside, og fløj modellen for første gang, hvilket gav 623 sekunder. Superflot debut må man sige.

F1D begynder havde 4 deltagere fra 3 nationer - Israel, Sverige og Danmark - og det blev også den resultatmæssige rækkefølge. Reuven Shenker er Israels udveksling studerende på DTU, og det var lykkedes ham at få fragten modellen til Danmark i en meget skrøbelig kasse lavet af tyndt karton. Efter et par trimflyvninger fra Reuven klar til konkurrence - og lavede 4 meget flotte flyvninger som gav ham en samlet score på 650 sek., som var hele 121 sek. mere end sidste års vinder Anders Sellmann fra Sverige. Steen Agner, som debuterede med modeller og grej arvet fra Hugo, fløj med 3 gode starter 457 sekunder 3. pladsen hjem. Frede Juhl havde igennem hele dagen lidt problemer med at få modellen i gang, som det vist hedder - han sluttede på 4. og sidste pladsen. Men rart at se at F1D klassen har fået lidt tilgang, vi håber at det fortsætter næste år med måske 3 eller 4 danske deltagere i klassen.

I Living Room Stick klassen blev det meget tæt ræs imellem Kalle Westerblad og Bjarne Jørgensen, med førstnævnte som vinder med 22 sekunders forspring. Thomas Johansson hyggede sig ind på en sikker 3. plads.

Indendørs fritflyvningens "Formel-1" klasse er jo F1D. Modellerne er fantastisk lette men utrolig svære at bygge og flyve. Dette kunne ses i antallet af deltagere for der var nemlig kun én: Jonas Romblad. Til gengæld var det en fornøjelse at se Jonas flyve F1D. Intet var overladt til tilfældighederne, alt blev noteret, registreret, målt og vejet! Jonas's tilgang til F1D er yderst professionel og det kunne man ikke undgå at lægge mærke hvad enten man kiggede på modellerne, måden de fløj på, eller blot Jonas's håndtering af dem. Imponerende. Og resultaterne er ret fantastiske hele 2551 sekunder på 2 flyvninger.

Til sidst blev der fløjet forskellige modeller som var udenfor konkurrencen. Selv om dette stævne var DM for fritflyvende modeller, havde Ruben Sonne taget en indendørs ultralet RC model med som han gav en lille opvisning med.

En dejlig dag var ved at være til ende - det var endnu engang lykkedes at få afviklet Danmarks største friflyvningskonkurrence ved hjælp af lidt langtidsplanlægning, velvillige sponsorer, 22 deltagere (som samlet fløj 44 konkurrenceresultater i kassen) og et utal af besøgende igennem dagen. Derved fik VFK et lille overskud til klubkassen og det videre ungdomsarbejde.

Vi håber på ligeså godt vejr næste gang der flyves indendørs i Vejle - det bliver i oktober/november, hvor vi afholder en flyvedag for alle som måtte have lyst og behov.

Tak til alle som turde flyve med om Danmarksmesterskaberne 2009.