Kontakt os på info@modelflyvning.dk

Combat - Kampflyvning

"Combat" er luftkamp mellem to linestyrede modeller.

Man angriber ikke hinandens fly direkte, men hver model trækker en hale af papir. Ved at flyve ind bag på modstanderens papir streamer kan man klippe et stykke af.

Man score point pr. klip så mange små klip er bedre end et stort. Samtidig skal man også forsøge at beskytte sin egen hale ved at undvige modstanderens angreb.

En fuld kamp med opvarmning, start, kamp, mellemlanding - og en masse godt combat, kan ses her.

Det hele ender hurtig i et forrygende hundeslagsmål til stor fornøjelse for både piloter og tilskuer.

Modellerne flyver 150-160 km/t og kan vende rundt på 2-3 m, så man skal reagere utrolig hurtig for at kunne følge en modstander rundt i de mange manøvre han forsøger for at slippe væk.

Under kampen har hver pilot en eller to mekaniker som starter og justere motorene. Hvis piloten kommer til at flyve sin model i jorden under kampen kan mekanikerne skifte propellen og starte motoren igen.

Modellerne er faktisk stærke nok til at kunne ramme jorden med 160 km/t uden at tage skade.

En kamp i slowmotion kan ses her.

En god combat kamp med det hele kan ses her.

 

Modellen gøres klar til kamp.

Modellen gøres klar til kamp.

Under kampen skal de to piloter holde sig inden for banens center cirkel medens mekanikerne skal blive udenfor banens yder cirkel.

Papirstreameren er så kraftig at den kun kan klippes over med propellen. Derfor skal den angribende pilot ikke alene flyve sig ind i der rigtige position men skal også passe på at afstanden er rigtig. Ellers glider streamer blot af over vingen.

Den forsvarende pilot vil ikke blot forsøge at slippe bort ved at flyve en masse manøvre, man han kan også bevæge sig væk fra den anden pilot. Derfor kommer de to piloter til at løbe meget rundt efter hinanden medens de samtidig kæmper i luften.

Det sker at modellerne rammer hinanden i luften. Selv om modellerne er meget robuste får de skader ved et sammenstød. Ofte kan modellerne flyve videre, selv om der er huller i vingerne.

Det tager 6 - 8 timer at bygge en combatmodel. Piloter der flyver mange konkurrencer bygger ofte modellerne i serie på 10 - 20 stk.

 

Kampen er igang

Kampen er igang

Motorene er på 2,5 cm³ og kører med 30.000 omdrejninger i minuttet.

Alle piloter forsøger at ændre på deres motorer så de kører lidt hurtigere end modstanderne. Med en lidt højere flyvehastighed er det lettere at forsvare sig og komme til at angribe modstanderen.

Konkurrencen kører som en knock-out turnering hvor man trækker lod om hvem der skal møde hinanden. Fra starten har hver pilot to liv og går derfor ud af konkurrencen når han taber anden gang.

En kamp varer 4 minutter. Det giver strafpoint hvis modellen ikke er i luften, så det er næsten lige så godt som et klip, hvis man kan lokke modstanderen til at flyve i jorden.

Der kan læses meget mere på http://www.f2d.dk/

Modellerne forfølger hinanden med 160 km/t

Modellerne forfølger hinanden med 160 km/t