Kontakt os på info@modelflyvning.dk

DM Indoor 2024 i Vejle

Jørgen med træ chucker

Jørgen med noget så usædvanligt som en træ chucker

Her følger en beretning fra Vejle og vigtigst resultaterne og lidt billeder. Der kommer et referat i Modelflyvenyt. Efterfølgende vil der komme flere billeder her på siden. 

Da vi alle kom til DM i Vejle i vores varmeste tøj fik vi noget af et chok. Ole havde overbevist hallen om at fyre op inden vi kom, så der var noget at tage af når varme og ventilation var slukket under konkurrencen. Så stemningen var hurtig i retning af en sydhavs ø, og med fyldte borde langs den ene langside var vi klar. 

Ole og Ruben bød velkommen og gav retningslinierne, de blev dog overrullet og forvredet som det bedst passede.

Først og største klasse var Rookierne, det går godt nok op og ned, og 10 meter stejl stigning er ikke hindring for at hamre i taget flere gange. De har rigeligt kraft at tage af. Imponerende at flyverne fra sidste år stadig fungerede.

Med to kvindelige deltagere er der ingen grund til at skrive om resultatet, men bare konstatere at Amanda meget overraskende ikke vandt.

3 juniorer varmede også op med rookierne inden de fortsatte med de andre klasser. Tobias vandt fuldt af Hjalte og Asger.

Hele resultatlisten er her. Hårdt presset har Jørgen indrømmet at han fløj med en F1M(F1D-Beginner) og ikke en F1L(EZB). Så der er redigeret lidt. Vi beder Jørgen, Ruben og Rasmus om selv at sørge for omfordeling af pokalerne.

 

Næststørste klasse var Chuck, som bar præg af indkøb af nogle ganske velflyvende tjekkiske skum discus chuckere. De bliver slynget op lige under loftet og ved det rigtige kast retter de ud og glider fra top, men der skal ikke meget til før de bare vender næsen ned igen og først får et pænt glid fra lav højde. De fleste nåede en tid på 29 eller 30 sekunder med disse chuckere. Vi andre med vores træ dimser halsede langt efter. Ole udnyttede hjemmebane fordelen og fløj suverænt 2 gange 33 sekunder. Det var også en forbedring af Jørgen Korsgaards rekord på 30 sekunder fra 2010. Tillykke Ole

Bente mener at det var unfair at hun havde trimmet sine chuckere i en kold fugtig kælder og så skulle flyve i 28 grader. Alt må være tørret og vredet, så trimmet var røget.

Så faldt der lidt ro over hele feltet, mens gummimotorer blev trukket op og sprunget.

Deltagerne har bevæget sig lidt væk fra de traditionelle danske klasser som P-15 og P-40, og over i de mere udfordrende klasser, hvor der opnåes længere flyvetider. 

Amanda har sluppet sin discus chucker

Amanda har sluppet sin discus chucker

Asger følger sin skum chucker på vej til landing

Asger følger sin skum chucker på vej til landing

Det gav en masse nydeligt flyvning at se på, men også flere modeller som var blevet lige til den spinkle side, ikke Rasmus, og modeller hvor vingeholderne ikke helt kunne klare loftkontakt, med meget spetakulære nedstigninger til følge. 

Jeg tror der var smugtrænet hjemmefra, for hverken Karl-Erik, Per, Jørgen eller Jonas travede cirkler i gulvet. De stod bare og nød modellerne i luften. 

Dagens mest spetakulære detalje stod Per for. Hans EZB blev hængende helt oppe under loftet fanget i noget der lignede et spindelvæv. Med propellen fanget begyndte kroppen langsomt at køre rundt. Ruben kunne efter en tur op i liften konstatere at propellen var kørt omkring en meget tynd ståltråd. Modellen kom uskadt ned. Det gjorde tråden ikke. 

Erik vandt A6, som med 6 deltagere blev den største gummimotor klasse.

P-40 var en intern Taulov konkurrence. Hugo vandt endnu engang og satte samtidig ny rekord med 2 min 36 sek. Det var en forbedring på 11 sekunder af hans bedste tid fra sidste år. Tillykke Hugo

I Lillflygarn gav juniorerne Hjalte og Asger stor konkurrence til Amanda og Axel, mens junioren Tobias næsten som sædvanlig var bedst i P-15. 

Giver Junior/Senior opdelingen så meget mening indendørs? Måske lige så meget som herre/dame!

Og så sluttede Jonas som sædvanlig af med at vise sin imponerende F1D frem. Man bliver lige forbavset hver gang man ser sådan en propel hastighed, og det rent faktisk flyver.

Chuckere findes stadig i flere størrelser

Chuckere findes stadig i flere størrelser

Tak for en dejlig dag i DGI huset i Vejle. Vi glæder os til næste år. 

Tak til Vejle Fritflyvningsklub for arrangementet og det fine vejr i hallen.

Tak Ole, Ruben og Amanda

 

Rekordlisten er nu opdateret og kan ses på linket ellers ligger den på DM Indoor siden.

 

Pers bord er dækket

Pers bord er dækket