Kontakt os på info@modelflyvning.dk

Indendørsmodeller

Indendørs fritflyvningsmodeller

Fritflyvning er først og fremmest en udendørs aktivitet. Men overalt i verden er der grupper af modelflyvere, som beskæftiger sig med fritflyvningsmodeller, der er udviklet og forfinet i en grad, så man ikke tror sine øjne og ører.

Den internationale F1D-klasse omfatter fritflyvende modelfly med gummimotor, der i en stor hal med måske 30 meter til loftet kan flyve over en halv time.

En sådan model vejer i flyveklar stand omkring 2 gram og har en spændvidde på maksimalt 65 centimeter. Modellen har et planareal på omkring  12-14 dm2, en propel med en diameter på omkring 40 centimeter. Propellen drives af en "gummimotor", som i dette tilfælde er en ganske tynd elastik (lavet af noget specielt gummi), der drejer propellen med en hastighed af knap én omdrejning i sekundet.

Modellen er opbygget af nogle spinkle lister af balsatræ og/eller kulfiber. Det gælder også propellen. Det hele er beklædt med ultratynd folie af polyester – så tyndt, at beklædningen antager farve efter den lysbølgelængde, der passer bedst med foliens tykkelse.

Hvis du ikke tror det, så søg efter "F1D Indoor Free Flight" på YouTube. Så kan du i hvert fald se disse såkaldte "mikrofilm-modeller" i aktion.