Kontakt os på info@modelflyvning.dk

Detalje-klassen

Denne klasse er en ægte FAI klasse og derfor også med ved internationale stævner i FAI regi. F4C er også den største/sværeste klasse der stiller store krav til skalalighed og detaljer på modellerne.

Målgruppe

F4C henvender sig til piloter, der elsker at bygge, gå i de helt fine detaljer og som ikke er blege for at bruge hundredvis af timer med at bygge sine modeller. Den maksimale flyvevægt i F4C er 15 kg (der findes også en F4G klasse for modeller op til 25kg). Den store forskel i forhold til F4H, er at i F4C klassen, når modellerne bedømmes statisk af dommerne, bliver der kigget efter alle detaljer. Overfalden skal være en tro kopi, så har flyet været beklædt med plader der er nittet sammen, så skal det se ud på modellen, som det originale fly.

Der er krav om en dokumentationsmappe, som skal indeholde nødvendige fotos samt en deltagererklæring. Man for KUN statiske point for det du selv har lavet, så klassen e rikke for modificerede ARF fly. 

Flyveprogrammet er identisk med F4H, og består af 8 valgfrie manøvre, 360 graders cirkel medkonstant højdetab og ottetal er obligatorisk, samt naturligvis start og landing, som har den største K-faktor. De statiske point og flyvningen tæller lige meget.

 Du finder F4C regelsættet på siden "Regelsæt"