Kontakt os på info@modelflyvning.dk

Referat fra DM 2000 v/ Steffen Jensen

At fritflyvning efterhånden er en eksklusiv beskæftigelse her i Danmark, blev igen bekræftet ved året DM. Konkurrencen blev afholdt på Skjern enge, som i mange år har været en af de bedste plader vi har at flyve på. Specielt når det blæser lidt er pladsen fremragende, idet der næsten ikke er turbulens.

Til årets DM lovede vejrudsigten ret kraftig østlig vind om lørdagen, og noget svagere vind fra samme retning om søndagen. Dette viste sig at holde nydeligt stik, og det blev derfor besluttet ikke at flyve om lørdagen. Her blev tiden i stedet brugt til almindelig hygge, rødvinsdrikning og udveksling af ideer og røverhistorier.

Selve konkurrencen blev afviklet med 5 starter. Vinden var ret svag i første periode, hvorefter den friskede noget til, og da vi var færdige, var alle vist glade for, at vi ikke skulle fortsætte. Det var tørvejr men overskyet hele dagen. Termikken var hele dagen svag og drilsk, og det var ikke nemt at skelne mellem vind og termik.

Den mest velbesøgte klasse var F1A, hvor i alt 10 fik noteret tider. Steffen vandt med fuld tid skarpt forfulgt af Bo med et enkelt lille drop. Steen Agner satte sig på tredjepladsen med en serie nydelige flyvninger foran Henning og Tom. Først på 6. pladsen dukkede den første jyde op, det er vist længe siden at hjemmebanefordelen har betydet så lidt!!

I F1H vandt Hugo for gang nummer 36 - eller deromkring - et DM. Hugo er helt suveræn, og flyver med en F1H buntmodel som ikke lader noget tilbage at ønske. Han blev dog fulgt til dørs af Mille Oxager, der ligeledes fløj den flot række starter.

De to begynderklasser for svævemodeller havde helt suveræne vindere. Esben vandt i F1A og Kenneth i F1H. Lad os håbe de får mere kamp næste gang.

Jørgen Korsgaard tog sig af wakefield foran Kristian og Bjarne, selv om han tillod sig et enkelt drop. Til gengæld var Bjarne ovenpå i Coupe d'Hiver, hvor han kun droppede et enkelt sekund.

Hans Jørgen tog sig af chuck foran Kjeld, og hvis deltagerne går hjem og samler det byggesæt som alle fik udleveret, så bør der være 20 deltagere i denne klasse til næste år!

Alt i alt et dejligt stævne, som havde været endnu bedre, hvis der havde været lidt flere deltagere. På denne flyveplads skal vejret være virkelig barskt før der ikke kan flyves, så lad jer ikke skræmme af vejrudsigten en anden gang!

Resultaterne fra DM 2000 

F1A

1

Steffen Hjorth Jensen

900 sek.

2

Bo Nyhegn

865 sek.

3

Steen Agner

795 sek.

4

Henning Nyhegn

722 sek.

5

Tom Oxager

701 sek.

6

Thomas Røjgaard

636 sek.

7

Kjeld Kristensen

548 sek.

8

Peter

530 sek.

9

Hans Jørgen

492 sek.

F1A Beg.

1

Esben Hjorth Jensen

577 sek.

F1H

1

Hugo Ernst

600 sek.

2

Mille Oxager

533 sek.

3

Kristian Andersen

446 sek.

4

Peter T

340 sek.

5

Hans Jørgen

216 sek.

F1H Beg.

1

Kenneth Kristensen

318 sek.

Coupe d'Hiver

1

Bjarne Jørgensen

599 sek.

2

Frank Dahlin

120 sek.

Chuck

1

Hans Jørgen

174 sek.

2

Kjeld Kristensen

152 sek.

3

Kenneth Kristensen

45 sek.

Gas

1

Henning Nyhegn

82 sek.

F1B

1

Jørgen Korsgaard

893 sek.

2

Kristian Andersen

723 sek.

3

Bjarne Jørgensen

656 sek.