Kontakt os på info@modelflyvning.dk

F4H

Denne klasse er en ægte FAI klasse og derfor også med ved internationale stævner i FAI regi, klassen blev indført for første gang internationalt i 2009 ved EM i Norge og fra 2010 indførte Danmark også den klasse.

Målgruppe

F4H henvender sig til piloter, som ikke ønsker at invisterer mange byggetimer, men har alligevel forkærligheden for skala. Det kan også være fortsætter klassen for piloter som har fløje tKlubskala og gerne vil dybere ned i skalaflyvningen. Der er faktisk ikke længere krav om at modeller i denne klasse skal være bygget selv, derfor kan man stille op med en ARF model, man kunne f.eks. have ombeklædt den, tilpasset stafferinger eller puttet ekstra detaljer på selv. Bemærk iøvrigt, at den maksimale flyvevægt iF4H er 15 kg.

Den store forskel er at i F4 klasserne, skal modellerne også bedømmes statisk af dommerne, det vil sige at man stiller op til bedømmelse af detaljer, farver, udseende (yderlinjen) og så videre foran dommerne. Generelt er der kun 15 minutters statisk bedømmelse i F4H klassen, dommerne sidder på en afstand af 5 meter og der kræves fotodokumentation og en 3planstegning, som skal følge regler i regelsættet. Der skal udfyldes en deltagererklæring, der fortæller hvor meget du selv har bidraget med på Bmodellen. Det er betydende for den ene karakter i den statiske bedømmelse. Det lyderomfattende, men spørg om hjælp fra andre skalapiloter eller i skalastyringsgruppen så går det let. 

Flyveprogrammet består af 6 valgfrie og 2 obligatoriske manøvrer som er 360 graders cirkelmed konstant højdetab og ottetal, og naturligvis start og landing, som er de manøvrer der tæller mest i flyvningen.

Du finder F4H regelsættet på siden "Regelsæt"