Kontakt os på info@modelflyvning.dk

Good Year, GY holdkapflyvning

Efterhånden som niveauet i FAI F2C Team race blev højere og højere, var der et behov for en introduktionsklasse, hvor mindre kostbare motorer og modeller kunne bruges. Et regelsæt baseret på team race, med samme distancer, motorstørrelse og flyveregler.

Modellen skal være en semiskala model af en af mange amerikanske pylon race fly fra 1950`erne og offentliggjort i et modelflyvetidsskrift.

Fladkrop model, minimum 2 pitstop for et heat på 100 omgange og 5 i en finale, der går over 200 omg.

Ligesom i TR flyver man med 3 hold sammen i hvert heat og finale.  Det blev hurtigt en populær klasse og flyvehastighederne gik hurtigt op til et niveau, hvor begynder piloter ikke kunne følge med. Så blev der indført en positiv liste for hvilke motorer, der var tilladt. Flyvehastighederne steg stadig, så nu er der indført en regel, hvor man, hvis man flyver hurtigere end 24 sek./10 omg. (150 km/t) så får man en tidsstraf. Det er en flyvehastighed som de fleste kan klare, selvom man er 3 i cirklen.

Nu er der til gengæld frit motorvalg. Men man bliver straffet når det går for stærkt. Så der er fokus på hold samarbejdet, stabil motorgang og gode hurtige pitstop hvor alt fungerer hver gang. Disse regler er specielle regler for GY i Danmark.

Desværre er det sådan, at man ikke længere flyver på græs i GY. Der er alt for mange ”uheld” med modeller der kører ind i cirklen, piloter der snubler m.m. Så antallet af årlige konkurrencer normalt ligger på 3-4 stykker på asfalt cirklerne.

Reglerne i linestyring

Tegning af good-year model