Kontakt os på info@modelflyvning.dk

Høstkonk lørdag d. 29. juli på Kongenshus Hede

Vejrudsigten havde igennem lang tid lovet stille vejr, men jokeren var regn og tordenbyger, og især omfanget.

Lars, Leif, Kjeld, Søren, Bente og Thomas mødte op på heden kl. 10 til fint stille vejr, men vind fra syd. Vi valgte af følge grusvejen til svinget og flyve derfra mod hotellet. Og håbe på at vinden ikke kom for meget over i vest, som vejrudsigten sagde.

Lars lagde ud med 2 min max, så vi lige kunne se hvor langt vi kom. Ingen problemer så vi andre fulgte mere eller mindre med. En god start der hurtigt blev fulgt af første regnbyge. Da vi havde været tidligt oppe kaldte vi frokostpause under tårnet. Vi var så ikke de eneste der havde fået den ide, men bussen var da kørt, så vi kunne få plads. 

Retur og Kjeld lagde ud med et fint 2 minutters max, så satte vi tiden op til 3 minutter, da modellerne kun kom 400 meter væk. Der er vel ingen grund til at nævne at Kjeld manglede 57 sekunder i at blive nr. 3. 

Vi fløj ikke i perioder, mere efter at flyve 5 starter, og da modellerne næsten pænt fulgte grusvejen, var hjemhentning ikke et problem, enten i bil eller til fods. 

I starten var termikken svag, men efterhånden kom der pæne bobler som kunne løfte modellerne. Alle nåede et højt maks i løbet af dagen, men især Bente havde flere flyvninger hvor modellen længe lå og sneg sig over jorden uden hverken at ville op eller ned. Jeg fulgte også en af Lars flyvninger hvor modellen det sidste minut lå fast i 50 meters højde. Det er nogen gange sjovt at have data der bekræftiger hvad man ser.

Kjeld fik sat modellen i jorden under højstart, men selvom den ikke blev synligt skadet ville den ikke rigtigt efterfølgende.

Søren fik pænt styr på sine modeller og et flot max.

Leif valgte at udfordre sig selv og en del andre med ikke at tænde gps'en, nu kom modellen jo ikke ret langt væk og slet ikke så langt som forventet. Derfor blev hans femte start lidt presset af indkommende regn eller var det tordenbraget, der gav en lidt forhastet udløsning og 2,45.

Lars havde til gengæld fart på og nåede hele 7 starter, alle maxer, så der var ingen tvivl om dagens vinder.

Med optræk til torden gad vi ikke mere og pakkede ned i regnen, for så bare at stå klar til at køre hjem i flot sol og ingen vind. Jeg har så efterfølgende set at vinden øgede kraftigt i Karup efter vi var kørt, så vi fik sluttet en fin dag på det rigtige tidspunkt.

Resultat

  1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Samlet
Lars 120 180 180 180 180 180 180 1200
Leif 120 180 124 180 165     769
Bente 79 65 85 180       409
Søren 43 105 180 60       388
Thomas 85 90 180         355
Kjeld 120 120 90 22       352

Jeg beklager at fotografen kun arbejdede i regnvejr. Hun fløj mens solen skinnede. Derfor er der så få billeder.

En side bemærkning er at jeg tror, jeg aldrig har set så mange mennesker på Kongenshus på travetur eller picnic ved tårnet og det er uden at tælle busselskabet med, så vi blev bemærket.