Kontakt os på info@modelflyvning.dk

FRITFLYVNING

Hvad er fritflyvning?

Fritflyvende modelfly er modeller, der ikke styres under flyvningen. De flyver af sig selv – det er derfor, de kaldes "fritflyvende".

Udfordringen for dem, som dyrker fritflyvning, er at få modellerne til at flyve stabilt og så længe som muligt. De første modelfly opstod omkring år 1900, og dengang var hverken radiostyring eller linestyring opfundet. Dengang var alle modelfly fritflyvende.

Fritflyvende modelfly findes i alle størrelser – fra små katapult-modeller, som man finder i legetøjs- og hobbyforretninger, til utroligt avancerede konkurrencemodeller, som dygtige modelflyvere anvender til konkurrenceflyvning verden over. Fritflyvningsmodeller opdeles i svævemodeller, gummimotormodeller, forbrændingsmotormodeller, elektromotormodeller samt indendørsmodeller.

Læs mere om, hvordan du kommer igang som fritflyver – og læs om de forskellige typer fritflyvningsmodeller ved at følge linkene på denne side!

Fritflyvning

Modellerne er selvstabile/selvstyrende og piloten kan således ikke bestemme hvor modellen præcist skal lande. I de fleste tilfælde cirkler modellen og bliver blæst i vindretningen. Ved konkurrencer er hjemhentningen og dens fysiske anstrengelse et væsentligt moment, hvorfor en god fysisk form er et stærkt supplement til modelflyvningen i øvrigt.

Hvis man ønsker mere information eller har nogle spørgsmål til fritflyvning, kan man finde kontakter her.

Find mere om fritflyvnings-kategorien på modelflyve forummet, hvor konkurrencer og træninger bliver lagt op.