Kontakt os på info@modelflyvning.dk

JYLLANDSSLAGET 2000. 

Jørgen Korsgaard har brugt en masse tid på at få at skaffe os tilladelse til afvikle konkurrencer på Kongenhus Mindeparks meget store og flotte hede, og det lykkedes jo som bekendt at få lov til at afvikle tre stævner på heden. Desværre var vejret ikke for godt til den første prøveflyvning i juni, hvorfor vi håbede på meget bedre vejr til JYLLANDSSLAGET den 19.-20. august.

Vi mødtes lørdag kl 14 ved indkørslen til heden. Vejret var fint, men vinden fra en lidt besværlig retning, så vi forsøgte os med et startsted i det sydvestlige hjørne af heden. Det bevirkede desværre, at en del modeller fløj ud af pladsen og landede i et særdeles besværligt terræn domineret af en mose, en masse bistader, bidske hunde osv. Efter at have brugt et par timer på at hent modellerne  flyttede vi til et bedre sted, men de fleste fik kun fløjet en én start lørdag.

Søndag var vindretningen ideel, så vi havde over 2 km at flyve på inden pladsens begrænsning. Efter en enkelt periode blæste det op til omkring den officielle grænse på 9 m/s, og så blev konkurrencen afbrudt.

De fleste var enige om, at heden er et alletiders sted at flyve, men måtte også erkende, at det kan være svært at finde det rigtige startsted uden at kende stedet ordentligt, men det kommer vi forhåbentligt til. Og vi havde det hyggeligt - utroligt, hvad man kan holde til, når man dyrker sin interesse og er sammen med ligesindede!

I øvrigt: Det er vigtigt at deltagerne tilmelder sig, og kommer til briefingen. Kommer man for sent kan man få svært til at finde frem til det  startsted, som aftales, især så længe vi er uvante med pladsen og ikke kender terrænet

Referat: Jens B Kristensen + Jørgen Korsgaard


Resultaterne:

F1H beg.:

1. Kenneth Kristiansen 97 sek

F1H ex.:

1. Kristian H. Andersen 176 sek

F1A:

1. Bo Nyhegn 531
2. Kjeld Kristiansen 420
3. Tom Oxager 360
4. Henning Nyhegn 180


F1B:

1. Jens Borchsenius Kristensen 360
1. Bjarne Jørgensen 360
3. Jørgen Korsgaard 352
4. Kristian H. Andersen 302