Kontakt os på info@modelflyvning.dk

Jyllandsslaget, 14-15 juli 2001

I ugen før Jyllandsslaget var vejret stort set rædselsfuldt, og vejrudsigterne op til 'slaget' var bestemt ikke gode. Og dog... fredag d. 13 begyndte DMI pludselig at tale om svag, sydvestlig vind lørdag og muligvis også søndag! 

Det dårlige vejr op til konkurrencen kan være medvirkende årsag til det beskedne fremmøde: Tre deltagere i F1A, to i F1B og tre i A1. Blandt andet havde hele Taulov-klubben, som havde holdt sommerlejr i nærheden, bestemt sig for at pakke og tage hjem i stedet for at blive til konkurrencen. De skulle nok have kigget ud af vinduerne en ekstra gang før de traf beslutningen, for meteorologerne fik stort set ret... det var perfekt flyvevejr!

Om lørdagen var vejret så tæt på vindstille, som vi kan komme her i landet! Den smule vind der var (højst 2 m/s) skiftede dog hele tiden retning, så i tredje periode fløj Lars' og Kjelds A2'ere i en uventet retning og landede i en plantage. Lars fandt hurtigt sin, mens vi måtte organisere en talstærk eftersøgning om aftenen for at finde Kjelds 'Grønært' - det lykkedes heldigvis.

Der skulle være fløjet fire perioder om lørdagen, men efter tredje periode begyndte et vedvarende regnvejr, så vi besluttede at stoppe og fortsætte flyvningen søndag. Her kom vinden fra sydvest, og var om morgenen ca 5 m/s. Vi fløj fjerde og femte periode, men allerede i femte blæste det op, så vi satte max-tiden ned til 2 minutter. Et par af svævemodel-folkene valgte at stå denne periode over, og det var forståeligt - Jørgen og undertegnede fløj vores Wakefields næsten 2 km væk på de to minutter, så selv om vindstyrken ved jorden føltes som ca 7 m/s må den have været over det dobbelte i højden. 

Vi besluttede så at stoppe på grund af vinden. Jørgen og jeg havde begge fuld tid i F1B og burde have fløjet flyoff, men det lagde vindstyrken ikke lige op til... 

Alt i alt fik de tapre fremmødte to gode flyvedage på heden. Lad os se mange flere deltagere næste år - Hjelm Hede er en fin flyveplads, omgivelserne er særdeles naturskønne (så tag roligt familien med), der er fin campingplads lige ved heden og andre gode overnatnings- og spisesteder i nærheden.

Resultaterne kommer her - det rolige vejr lørdag var en god lejlighed for Kenneth og Johanne til at flyve med deres A1'ere, selv om der skulle løbes hurtigt i det stille vejr!

F1A: 1. Kjeld Christiansen 511 sek, 2. Lars Buch Jensen 334 sek, 3. Thomas Røjgaard 301 sek.

F1B: 1. (delt) Jørgen Korsgaard 840 sek, Jens B Kristensen 840 sek.

A1: 1. Lars Buch Jensen 265 sek, 2. Kenneth Christiansen 259 sek, 3. Johanne Jensen 183 sek.

Referat ved Jens B Kristensen