Kontakt os på info@modelflyvning.dk

INDKALDELSE:

Landsmøde 2021 og efterfølgende tema-dag om 3D-printning

søndag den 7. november fra kl. 10.00 i Roskilde

 

Hermed indkaldes til Landsmøde 2021 i Fritflyvning Danmark.

Landsmødet afholdes hos Steffen Jensen og Jytte Noer, 4000 Roskilde.

Landsmødet starter kl. 10.00 og forventes at vare ca. to timer.

 

Dagsorden for Landsmødet:

  1. Valg af dirigent
  2. Årsberetning for 2021
  3. Bestyrelsens økonomimedlem gennemgår regnskabet
  4. Forslag fra bestyrelsen
  5. Forslag fra medlemmerne
  6. Forslag til budget for 2022
  7. Distriktslederne forelægger konkurrencekalenderen
  8. Valg af bestyrelse
  9. Valg til udtagelseskomiteen
  10. Valg af to revisorer
  11. Eventuelt
  12. Fastlæggelse af tid og sted for næste Landsmøde

 

Indkaldelse af forslag til behandling på Landsmødet

Forslag, som medlemmerne ønsker behandlet på Landsmødet, skal fremsendes som mail til formanden – pergrunnet@'hotmail.com – senest søndag den 31. oktober. Forslagene vil blive udsendt i en Nyhedsmail en af de første dage i november måned, så medlemmerne er orienteret om dem på forhånd.

 

Efter Landsmødets afslutning vil der være frokost.

 

Efter frokosten vil Peter Buchwald fortælle og demonstrere, hvordan 3D-printning kan være nyttigt for fritflyvere – Peter har printet adskillige relevante emner i de seneste par år. Noget af det nyeste er en komplet forkrop til en F1Q-model samt en funktionsdygtig gearkasse til elektromotor-modeller.

Mange har nok stadig den opfattelse, at 3D-printede emner er skrøbelige, og derfor kun anvendelige til formål, hvor de ikke bliver belastet. Dette er efter sigende langt fra sandheden idag, hvor f.eks. propeller er et populært projekt for 3D-entusiaster.

Så kom og kig med, når Peter viser, hvad han kan .....

Vi forventer, at 3D-emnet bliver nogenlunde færdigbehandlet i løbet af to-tre timer, hvorefter der er mulighed for at tage et emne op, som optager mange konkurrenceflyvere verden over: Tidtagning under vanskelige forhold!

Man kan med nogen ret hævde, at tidtagning er et problem under alle forhold, idet det kan være svært at finde kvalificerede tidtagere for såvel konkurrenceledere som for deltagere i de tilfælde, hvor man selv skal stille med dem.

Der har i nogen tid kørt en international debat om "altimeter-tidtagning" på Facebook og i diverse andre medier. Vi har også oplevet, hvordan flyvehøjden på et givet tidspunkt af f.eks. fly-off-flyvninger, bruges til at bestemme deltagernes placering.

Blandt de forslag, der er fremkommet, er et forslag fra Peter Buchwald, som har lavet en elektronisk dims, der præcist kan bestemme både start- og landings-tidspunktet, når den er monteret i en model. Den kan oven i købet sende resultatet direkte til konkurrencelederens computer, således at nøjagtige resultater opsamles automatisk – og i princippet kan lægges direkte på internettet, så alle i verden kan se dem!

Vores diskussion kan måske omsættes til et forslag, der kan testes og i sidste ende blive til en forslag til CIAM.

Dagen slutter med et aftensmåltid, hvor diskussionen evt. kan fortsætte, indtil værtsparret smider folk ud!

Det er gratis at deltage i Landsmødet for medlemmer af Fritflyvning Danmark. Det er et krav, at man er medlem af Modelflyvning Danmark.

Tilmelding er nødvendig for dem, som ønsker at deltage i måltiderne. Det er tilstrækkeligt, at man sender Steffen en SMS eller en mail.